KezdőlapCikkekDróntroll

Ahány ház, annyi szokás

Szabad fotózni egy állatkertben, egy múzeumban, egy kastélyban vagy a műjégpályán? Kell fizetni érte? Ezt a kérdést jártuk körbe.

A konkrét helyszín tulajdonosa, vagyonkezelője, üzemeltetője dönt a kérdésben. A részleteket általában megtaláljuk egy házirendben vagy egy látogatói szabályzatban. Nagy szórást mutatnak a feltételrendszerek, előfordul, hogy csak a fotózás lehetősége kerül feltüntetésre, olyannal is találkozunk, ahol csak az árról tájékoztatnak, néhányan azonban precíz leírással segítik a látogatókat, fotósokat az előzetes tájékozódásban.

Miben segít a lista?

  • lehetővé tesszük, hogy egy oldalról, gyorsan elérjétek a fotózási feltételeket leíró házirendeket, látogatói szabályzatokat,
  • kiemeljük a különös szabályokat (értsd: mire kell nagyon figyelni),
  • ötletet adunk népszerű fotós helyszínekhez,
  • időt spórolunk (ne keresd a szabályokat hosszú percekig, nem biztos, hogy kitették őket, néha egyszerűbb egy e-mailt írni).

Ábécé sorrendben mutatjuk a helyszíneket, folyamatosan bővülő lista linkekkel.

Arra nincs rálátásunk, hogy az egyes helyszínek mikor módosítják a saját feltételeiket, ezért kérjük, ha ilyet észleltek, jelezzétek felénk (hello@fotojog.hu). Időről-időre mi is ellenőrizni fogjuk a listát, az utolsó ellenőrzés időpontját az adott helyszín alatt jelöljük, így látni fogjátok, mennyire friss az információ.

Köszönjük, ha küldtök még tippeket, mivel érdemes bővíteni a listát!